Medieinstitut – News!

Vår domän är nyheter från Sverige och övriga världen!

Advertisment

Hur man bestämmer värdet av ett domännamn?

Hur mycket ett domännamn kan vara värt?? Kö ett svar som ofta liknar en entreprenör att ge en offert… en stor suger luft genom tänderna, en liten skakning av huvudet med den aldrig aging linje “det kommer att kosta dig”. Medan den genomsnittliga domännamn förändring händer för $1.000 till $2,000, och det är en enorm skillnad mellan värdet och kostnaden av ett “medelmåttigt” domännamn och de som vid den övre änden av den kostnad spektrum. Värdet av ett domännamn är, i sanning, helt godtyckligt, men det finns flera bra guider som hjälper dig att avgöra exakt vad värdet av ett domännamn kan vara.

Singularity / minnesvärdhet

Som med alla helt komponent, standout, singularity och skicklighet för att komma ihåg är variabler som är avgörande, som beskriver varför korthet / vanlig, enkel att påminna om det gäller att länka till din fråga har ofta varit domännamn som har väckt störst värden.

Två och tre bokstäver .kom domännamn kommer att konsekvent sälja för att få ett verkligt värde, från någonstans mellan 20 000 dollar upp till flera miljoner beroende på bokstaven blanda och efterfrågan av köparen. Anmärkningsvärt ordbok termer i allmänhet har samlat ett antal av de bästa försäljningen någonsin, som porno.com (sek 8,8 m innan detta år) och insurance.com för $till 35,6 mkr under 2010.

360.com säljs i 2015 för att få en åtta figur belopp och presenterade en unik egenskap av ökningen i den Kinesiska marknaden under de senaste åren, vilket kommer att vara ett uppsving i kostnader av numeriska domännamn. Belopp som också är populärt i företagets namn och finns i den Kinesiska kulturen för att beteckna ett numeriskt värde tillsammans med fysiska egenskaper eller fraser, så kort numeriska värde anger beteckna exceptionellt minnesvärda och viktiga namn.

Trafik

På exakt samma sätt som hög stegljud platser bilresa de bästa värdena på high street, och ett domännamn som skapar höga trafikvolymer kommer att hålla värt att är riktigt. Värdet av trafik till en förväntad köparen beror på relevansen av trafik från vad de har för domännamn i åtanke. Den trafik som verksamheten sannolikt kommer att vara viktigt för att få en förväntad köparen inriktning på den franska marknaden om 90% av trafiken kommer från Frankrike.

dotCcom jämfört med andra Toppdomäner

När det gäller domännamn värt dotCom är långt bort och Kungen. Det förblir den grundläggande delen i ett domännamn portfölj för de flesta varumärken. Av de 100 domännamn affär någonsin, det finns fyra icke dotCom försäljning på en sådan lista. Början av de nyaste Globala toppdomäner (nGTLDs) börjar få effekt på domännamn värde som marknaden är full med alternativ för att skapa en större klyfta mellan domännamn som har ett verkligt värde och allt annat.

Motivation av domänen registranten

Även om alla punkter ovan är otroligt relevant, den största aspekten att ta reda på värdet av en webbplats namn är motivationen att stödja registrering av domännamn och registranten. “Det är nowt märkligare än människor” och det är definitivt “nowt märkligare än människor” när det gäller utbyte av domännamn. Domännamn värt kan förändras dramatiskt enligt en registranter finansiella ställning, deras anknytning till domännamnet (ja, både individer och företag att bli känslomässigt kopplade till domännamn), om de har användning för domännamnet, kostnader för att sälja ett domännamn dvs nytryck, omprofilering etc. Listan fortsätter.

Okunniga svenska medier ger bilden av vänsterseger i USA
I medie-Sverige ges bilden av en seger för den amerikanska vänstern och en förlust för högern. Men en närmare analys visar att kraftiga federala utgiftsökningar ligger bakom republikanernas motgångar. Därmed handlar det om ett bakslag för vänsterpolitik - inte i första hand om pacifistiskt motstånd mot Irakkriget eller bestraffning för skattekonservatism som den svenska journalistkåren vill ge intrycket av, skriver JOHAN INGERÖ, liberal bloggare.
Läs mer »

Krystad "chock" om pensionerna i Fokus
Under rubriken "Pensionschocken" hävdar tidningen Fokus att besparingarna i sjuk- och aktivitetsersättningssystemen utgör försämringar, och att Alliansen inte i förväg hade deklarerat avsikten att reformera pensionssystemet i Bankerydsuppgörelsen. JOHNNY MUNKHAMMAR, programansvarig på Timbro, ifrågasätter den beskrivningen.
Läs mer »

Recent posts

Categories