Medieinstitut – News!

Vår domän är nyheter från Sverige och övriga världen!

Advertisment

‘Rebelliska’ skämt

Dagens Nyheters Kulturdel publicerade idag Peter Letmarks intervju med Ellen Lamm (ej online), angående uppsättningen ”Nordost” på Dramaten. Det är en återvändo till gisslandramat på Dubrovka-teatern i Moskva, då 42 tjetjenska ”rebeller”, såsom DN kallar dem, eller ”synnerligen extrema och våldsamma” terrorister, enligt Center for Nonproliferation Studies, tog 850 teaterbesökare gisslan. När belägringen var över låg 170 oskyldiga människor döda på teatergolvet; offer för antingen terroristbeskjutning eller för det urspårade ryska räddningsförsöket.

Med denna obeskrivliga tragedi som bakgrund, väljer Letmark att inleda sin intervju med ett smaklöst och malplacerat försök till humor:

DN: Ska ni ta gisslan på Dramaten?
Lamm: Ha, ha, nej…

Okunniga svenska medier ger bilden av vänsterseger i USA
I medie-Sverige ges bilden av en seger för den amerikanska vänstern och en förlust för högern. Men en närmare analys visar att kraftiga federala utgiftsökningar ligger bakom republikanernas motgångar. Därmed handlar det om ett bakslag för vänsterpolitik - inte i första hand om pacifistiskt motstånd mot Irakkriget eller bestraffning för skattekonservatism som den svenska journalistkåren vill ge intrycket av, skriver JOHAN INGERÖ, liberal bloggare.
Läs mer »

Krystad "chock" om pensionerna i Fokus
Under rubriken "Pensionschocken" hävdar tidningen Fokus att besparingarna i sjuk- och aktivitetsersättningssystemen utgör försämringar, och att Alliansen inte i förväg hade deklarerat avsikten att reformera pensionssystemet i Bankerydsuppgörelsen. JOHNNY MUNKHAMMAR, programansvarig på Timbro, ifrågasätter den beskrivningen.
Läs mer »

Recent posts

Categories