Medieinstitut – News!

Vår domän är nyheter från Sverige och övriga världen!

Advertisment

Moderkaksätandet ett skämt

I en artikel om NMI:s avslöjande i går, att Svenska Dagbladet hade publicerat uppgifter från satirtidningen The Onion, noterade tidningen Dagens Medias chefredaktör Rolf van den Brink att SvD också hade rapporterat att ”Tom Cruise ville äta upp sin Katie Holmes moderkaka”. ”Håller ni på att gå downmarket?”, frågade van den Brink Jonas Elgh, nyhetschef på SvD.se.

Det intressanta är att denna nyhet om Tom Cruise planer att äta sin frus moderkaka också varett skämt.

I ett samtal med Diane Sawyer på ABC-programmet “Primetime” fällde Tom Cruise följande och enligt BBC “lättsama” kommentar:

“Yeah, we’re going to do that [äta moderkakan] – a whole family thing. Isn’t that normal and natural? No, we’re not eating it.”

SvD skriver att “I en intervju med talkshowdrottningen Dianne Sawyer [sic] pratar superstjärnan ut om de otaliga rykten som cirkulerat kring paret men passade samtidigt på att ytterligare spä på mediecirkusen med en ny bekännelse:- Jag planerar att äta moderkakan. Jag tror att den är god. Väldigt nyttig.”

Men detta hade Cruise sagt innan Sawyer-intervjun till GQ Magazine: “I’m gonna eat the placenta. I thought that would be good. Very nutritious. I’m gonna eat the cord and the placenta right there.”

Det ska ändå noteras att flera svenska tidningar hade gått på detta skämt.

Aftonbladet skriver exempelvis att “Enligt Daily Mirror och Daily Star tänker han äta upp moderkakan efter förlossningen.”

– Jag tänker äta moderkakan. Jag tror det skulle vara bra. Väldigt näringsrikt, säger Tom Cruise, till tidningarna.

Cruise har inte intervjuats av dessa tidningar.

Okunniga svenska medier ger bilden av vänsterseger i USA
I medie-Sverige ges bilden av en seger för den amerikanska vänstern och en förlust för högern. Men en närmare analys visar att kraftiga federala utgiftsökningar ligger bakom republikanernas motgångar. Därmed handlar det om ett bakslag för vänsterpolitik - inte i första hand om pacifistiskt motstånd mot Irakkriget eller bestraffning för skattekonservatism som den svenska journalistkåren vill ge intrycket av, skriver JOHAN INGERÖ, liberal bloggare.
Läs mer »

Krystad "chock" om pensionerna i Fokus
Under rubriken "Pensionschocken" hävdar tidningen Fokus att besparingarna i sjuk- och aktivitetsersättningssystemen utgör försämringar, och att Alliansen inte i förväg hade deklarerat avsikten att reformera pensionssystemet i Bankerydsuppgörelsen. JOHNNY MUNKHAMMAR, programansvarig på Timbro, ifrågasätter den beskrivningen.
Läs mer »

Recent posts

Categories