Medieinstitut – News!

Vår domän är nyheter från Sverige och övriga världen!

Advertisment

Ericsson försvagade kronan?

I dagens utgåva av Dagens Industri (tillgänglig på nätet enbart för prenumeranter, sidan 33 av papperstidningen under rubriken ”Räntor – Valutor – Råvaror”) återfinns ett DI/Direkt-telegram med rubriken ”Ericsson försvagade kronan”. Men i artikelns sista stycke får man en annan bild av verkligheten:

“Enligt analytiker kan kronförsvagningen i viss mån kopplas till besvikelse över Ericssons kvartalsrapport, men effekten blev ändå begränsad och kronan handlas fortsatt inom kända intervall.”

Okunniga svenska medier ger bilden av vänsterseger i USA
I medie-Sverige ges bilden av en seger för den amerikanska vänstern och en förlust för högern. Men en närmare analys visar att kraftiga federala utgiftsökningar ligger bakom republikanernas motgångar. Därmed handlar det om ett bakslag för vänsterpolitik - inte i första hand om pacifistiskt motstånd mot Irakkriget eller bestraffning för skattekonservatism som den svenska journalistkåren vill ge intrycket av, skriver JOHAN INGERÖ, liberal bloggare.
Läs mer »

Krystad "chock" om pensionerna i Fokus
Under rubriken "Pensionschocken" hävdar tidningen Fokus att besparingarna i sjuk- och aktivitetsersättningssystemen utgör försämringar, och att Alliansen inte i förväg hade deklarerat avsikten att reformera pensionssystemet i Bankerydsuppgörelsen. JOHNNY MUNKHAMMAR, programansvarig på Timbro, ifrågasätter den beskrivningen.
Läs mer »

Recent posts

Categories